Midpoint Adrian TX

Midpoint
Ha eddig a pontig eljutottál, teljesítetted az út felét.

Kicsit pihenj meg, mi is ezt tettük.

Csak nézz körbe itt a semmi közepén és gondolj azokra akik itt éltek régen. Hogyan élhettek és mivel tölthetnek a napjaikat?

A texasi Adrian első írásos emlékét 1900-ra tehetjük, amikor a Rock Island Railroad állomást létesített Oldham megyében. Egy korábbi Texas Ranger, először a településtől nyugatra épített a családja számára egy földbe ásott kunyhót. A város 1909 nyarán nyerte el hivatalos státuszát, amikor a vasútvonal építése befejeződött Oldham megye ezen részén, és nevét egy Adrian Cullen nevű itt élő farmerről kapta.
1910-re Adriannek már volt postahivatala, iskolája, vegyesboltja, bankja, kovácsműhelye, biliárdterme, fatelepe, téglagyára és egy Adrian Eagle nevű újságja. Alig öt évvel később a település két templommal, egy gyógyszertárral és telefonszolgálattal bővült. A Giles Hotel a korai Adrian híres nevezetessége volt, amely később az Adrian Mercantile és az Adrian Community Center lett.

Bár Adrian tele volt üzletekkel, a korai években a súlyos aszályok és a megfelelő vízellátás fenntartásának nehézségei miatt a lakosság száma lassan nőtt. Adrian azonban túlélte, és a Chicago és Los Angeles közötti 66-os út középpontjává vált, a Mother Road utazók népszerű megállóhelyévé.

Adrian egyik legnépszerűbb megállóhelye a Midpoint Café volt, és ma is az, amelyet először 1928-ban építettek, tíz évvel azelőtt, hogy a 66-os út Oldham megyén átvezető útburkolatát elkészítették. Az eredeti vendéglő „Zella’s” néven volt ismert, amely egy egyszobás, földpadlós épület volt. Később a helyet eladták Dub Edmondsnak és Jess Finchernek, akik a szomszédos, modernizált épületbe költöztek, és a kávézó nevét „Jesse’s Café”-ra változtatták. Bár az évek során többször is gazdát cserélt, egyike azon kevés üzleteknek, amelyek még mindig élnek és működnek Adriánban. A várost csak 1953-ban jegyezték be, és soha nem volt néhány száz főnél több lakosa.

Ma Adrian mindössze tizenkét vállalkozásnak és valamivel több mint 150 embernek ad otthont.

A Midpoint Café továbbra is nyitva tart, és Route 66-os emléktárgyak gyűjteményét kínálja a Zelda’s eredeti helyén, közvetlenül a szomszédban. A legrégebbi folyamatosan működő kávézó a texasi 66-osúton, a kávézó neve az évek során változott, de a kiszolgálás ugyanaz maradt, ahol a házias ételeket mosolyogva szolgálják fel.

Ha már Adrianben jársz, nézd meg a főutcán található számos régi épületet, köztük a Bent Door Trading Postot, amely egykor élénk turistaforgalmat bonyolított, de mára már romos állapotban van.

Látogasson el az Antique Ranch-ra is, amely egy régi szerelőműhelyből átalakított antikvárium és étterem, ahol igazi texasi barbecue-t fogyaszthatsz.

És ne felejtsd el megnézni a Mid-Point víztornyot.

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Giordano’s  Chicago IL

Giordano’s Chicago IL

A pizza szó a világon mindenhol azt jelenti, hogy valami kerek tészta megkenve paradicsom szósszal és meghintve rengeteg sajttal.