Ropogós tintahal karikák, fokhagymás majonézzel

Rántott tintahal karika
Van egy olyan mondás, miszerint kagylót csak "R" betűs hónapban szabad enni.

Bevallom töredelmesen, Ázsiában még akkor sem mertünk enni, mert rendszeresen szerepelt a hírekben, hogy itt-ott betegek lettek az emberek a kagylótól. Inkább halat és tintahalat ettünk.

Nagyon finoman készítették bármelyik kis ázsiai kifőzdében, de a legjobbat Nápoly mellett egy kis vendéglőben ettem. Friss és ropogós volt, friss tengeri sóval megszórva, helyi citrommal ízesítve.

Az én receptem megpróbálja ezt a Dél-Olasz íz világot idevarázsolni a napsütötte kertünkbe.

Lássuk a receptet:

Hozzávalók:

  • fél kiló tisztított tintahal
  • 1 csésze liszt
  • 0,5 csésze keményítő
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • só, bors
  • 1 mk pirospaprika
  • citrom
  • petrezselyem
  • fokhagyma
  • petrezselyem

Mártogatósnak fokhagymás majonézt szoktam készíteni, remekül passzol hozzá!

A megtisztított tintahalat kb 1 cm-es vastag karikára vágjuk és egy tálba tesszük őket, majd megszórjuk sóval, borssal fél teáskanál fokhagyma granulátummal és meglocsoljuk egy pár csepp citromlével. Mehet pihenni a hűtőbe egy-két órára.

A lisztet, a keményítőt, a paprikát, a fokhagyma granulátumot, kevés sót és borsot beleszitálunk egy nagyobb tálkába.

A bepácolt tintahal karikákat alaposan megforgatjuk a fűszeres lisztben, majd 180 ℃-os forró olajban ropogósra sütjük. 

Fontos, hogy az olaj forró legyen, süsse az ételt, ne főzze.

Tálaláskor friss petrezselyemmel szoktam megszórni, és még az Amalfi partról hozott bio citrommal tálalom.

Jó főzőcskézést!

 

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Epres csirke saláta

Epres csirke saláta

Itt az eper szezon, de ha a porcukros epren felül is érzünk magunkba valamit, akkor ez a saláta igazi kiegészítője lehet egy szuper kerti partinak a barátokkal.