Strandok, amiket látnod kell a Fülöp-szigeteken

Legszebb szigetek
A Fülöp-szigeteket a kelet gyöngyszemeként emlegetik azok, akik már jártak ott és megszerették ezt a csodálatos országot.

Ez a délkelet-ázsiai szigetcsoport rengeteg látnivalót kínál azoknak, akik a trópusi világ egy szeletét keresik.

Ez a gazdag, élővilágában változatos ország 7 641 szigetből áll (az árapályoktól függően) – és a mi szemünkben a bolygó egyik legcsábítóbb úti célja!

1. Boracay, Aklan

A Boracay-szigetet számtalan szavazáson a világ legjobb strandjaként emlegetik – nem véletlenül ez a Fülöp-szigetek leghíresebb szigete. A képeslapokról ismert fehér homokos strandok, a kristálytiszta víz, és az élénk naplementék miatt mindenképpen érdemes ellátogatni ide. Ellentétben néhány kisebb, eldugottabb szigettel, Boracay szenzációs szálláshelyeket is kínál – a rusztikus bungalóktól kezdve a Shangri-La-féle nagyszerű helyekig.

Bár a legismertebb “White Beach” némelyek számára kissé túlzsúfolt lehet, fedezd fel a sziget kevésbé híres strandjait is, ha a tömegektől távol szeretnél élményeket szerezni. A Bolabog Beach a part egy csendesebb részén található, és a Boracay-i kitesurfosok körében igen kedvelt. Itt színes sárkányok százait figyelheted, ahogy az égboltot beragyogják – még jobb, ha közben egy ananászos menta shake-et kortyolgatsz a,Banana Bayben Bolabog legjobban őrzött butikhoteljében.

2. Siargao, Surigao del Norte

Az egykor álmos szörfös városka, Siargao az elmúlt években egyre népszerűbbé vált, és a világ legjobb szigetének választották. Óriási hordó alakú hullámaival Siargao a Fülöp-szigetek szörf fővárosa – de azoknak is bőven akad elfoglaltsága, akik nem a hullámokba vetik magukat. Ez a könnycsepp alakú sziget rejtett lagúnákkal, varázslatos sziklamedencékkel, óriási nemzeti parkokkal és védett búvárhelyekkel tarkított.

A Naked Island, a Guyam Island és a Daku Island három a Siargao szigetén található makulátlan szigetek közül. A Meztelen sziget egy teljesen lakatlan homokdomb, amely az árapállyal eltűnik, míg a Guyam-sziget egy maroknyi pálmafával borított kis trópusi atoll, amelyen 50 lépésben átkelhetsz. A Daku-sziget mindeközben a kedvencünk, a helyiek által üzemeltetett maroknyi finom tengeri herkentyűs étterem miatt. Siargao a Fülöp-szigetek egyik leghírhedtebb parti-szigetének is hírében áll, a vad, vidám tombolások minden éjjel előfordulnak a helyi bárokban.

3. El Nido, Palawan

A 45 szigetből álló El Nido,  a Fülöp-szigetek egyik legváltozatosabb élővilágú szigetcsoportja. Mészkőformációk és akvamarin színű lagúnák jellemzik, a táj a lehető legközelebb áll ahhoz, ami az embernek a Fülöp-szigetekről alkotott képeiről eszébe jut.

Az El Nido Resorts, amely három kiváló szállodával rendelkezik Miniloc, Lagen és Pangalusian szigeteken, a legjobb választás egy igazán kiváló kikapcsolódáshoz – bérelj privát „bangkát”, azaz fahajót, hogy felfedezd El Nido számos természeti látnivalóját, mint például a festői Big Lagoon, Small Lagoon, Secret Lagoon, Seven Commandos Beach és Snake Isla

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Ha a Fülöp-szigetekre utazol, fontos, hogy jól felkészülj és pakolj olyan dolgokat, amelyek segítenek a tartózkodásod kényelmessé tételében.