Az elkészítési módja is hasonló, mint a mi pörköltünknek.
A különbség a paprika használatán kívül még annyi, hogy ők a csirkét csonttal együtt vágják apró darabokra, ezért nagyon zavaró, hogy a szaft tele van pici csont darabokkal, és ezt köpdösik a földre, meg a tányérjukra.
Itthon felső csirkecombból érdemes készíteni.
Lássuk a receptet:
Hozzávalók:
- 8 db csontos felső csirke comb
- 6 gerezd fokhagyma
- 3-4 db babérlevél
- 1 ek. barna cukor
- 8 ek. szója szósz
- 3 ek. alma ecet
- 4 ek. olaj
- 3 dl víz
- 1 tk. szétmorzsolt egész fekete bors
Az olajat felhevítjük a lábosban és rádobjuk a csirke combokat. Szépen arany barnára pirítjuk minden oldalukat. Ezután mehet bele a fokhagyma, a babér levél, a bors ,a cukor. Egy-két percig együtt pirítjuk a dolgokat, majd mehet rá a szója szósz, az ecet és a víz. Ha fel forrt, érdemes egy kicsit mérsékelni a lángot és lassan főzni egy fél órát vagy ameddig puha lesz a hús. A szaftja nem lesz olyan sűrű mint a magyar pörkölt, mert nincs benne hagyma. De lehet úgy is csinálni, szerintem úgy még baróbb lesz. A szója szósz elég sós, csak kóstolás után sózd, ha szükséges.
Jó főzőcskézést!