Wigwam Motel Holbrook AZ

Tee-pee
Amerika gyomra egyre üresebb

Nem messze a Blue Swallow Moteltől egy másik motelt is találunk Holbrookban, ami bizonyságot ad számunkra, hogy egykoron milyen különleges ötleteket kellett bevetni, hogy az utazókat a kis motelekbe csábítsák.

A Wigwam Motels, más néven „Wigwam Villages”, az Egyesült Államokban az 1930-as és 1940-es években épült motellánc. A szobák tipik formájában épültek, amelyeket tévesen wigwamoknak neveztek Eredetileg hét különböző helyen voltak: két helyszín Kentuckyban, valamint egy-egy Alabamában, Floridában, Arizonában, Louisianában és Kaliforniában.

Ezek nagyon jellegzetes történelmi nevezetességek. A három fennmaradt motel közül kettő a történelmi U.S. Route 66-on található: az arizonai Holbrookban, valamint a kaliforniai Rialto és San Bernardino közötti városhatáron. Mindhárom fennmaradt motel szerepel a Nemzeti Történelmi Emlékhely-nyilvántartásban: a Kentucky állambeli Cave Cityben található Wigwam Motel 1988-ban került fel a listára a Wigwam Village #2 hivatalos megjelöléssel; az arizonai Wigwam Motel 2002-ben Wigwam Village #6 néven került fel a listára; a kaliforniai Wigwam Motel pedig 2012-ben Wigwam Village #7 néven.

A szobák egymástól külön álló indián sátorként vannak kialakítva.

Egy nagyobb ágy és egy zuhanyzó található a beton tee-pee-ben.

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Giordano’s  Chicago IL

Giordano’s Chicago IL

A pizza szó a világon mindenhol azt jelenti, hogy valami kerek tészta megkenve paradicsom szósszal és meghintve rengeteg sajttal.