Légkondicionálás a szigetünkön

Fánkok
Általában egyik gyerek sem akar velünk vásárolni jönni, ezért különböző cseleket találunk ki, melyeknek elsősorban Albi esik áldozatául.

Azért nem rossz neki, mert vagy egy üdítőt, vagy egy gofrit kap. Persze mindig megbeszéljük, hogy Emilnek nem mondja el, de amint belépünk a házba, azzal kezdi:

Emil bánhatod, hogy nem jöttél, mert nagyon jó dolgokat kaptam!

Így történt az egyik nap szintén, hogy azt az üzletet ajánlottam neki, ha eljön velünk, kap egy fánkot a Dunkin Donuts-ban. Magyarországon nem jártunk ilyen helyre, mert szerintem nem finomak ezek a fánkok és nagyon drágállom az árukat.

  • Otthon lehet, hogy nem finomak, de itt, nagyon. Jaj, de finomak, különböző krémekkel töltve, csokival leöntve. 

Na, bementünk a fánkoshoz egy fánkot venni, szigorúan egyet, meg a fogyókúra miatt is figyelni kell a kalóriára. Persze aznap, mikor mi megyünk, pont hatos fánk akció van, és amúgy is olyan olcsó itt minden. Oké, akkor mindenki kap egyet, csak az íze miatt.

Boldog kipirult porcukros arccal, mint, aki sosem kapott fánkot, tüntettem el a választottamat. 

Először nem is éreztük, hogy milyen hideg van az üzletben, mert fűtött a vágy a fánk után. Később kezdett csak érződni, hogy egyre hidegebb van. Pontosan nem tudom, hogy hány fok lehetett bent az üzletben, de amikor kijöttünk az üzletből bepárásodott a szemüvegem.

Mióta itt az esős évszak, valahogy mindenhol sokkal jobban hűtenek. Volt ahol szólnom kellett, hogy lefagy a lábujjam, annyira fáztam. A gyerekek pulcsiban ülnek a suliban, mert olyan hűvöset csinálnak a tantermekben.

Volt, hogy beültünk egy áruházba kajálni és mikor kijöttünk, jól esett a meleg. Több fajta klímát használnak a szigeten.

A nálunk is ismert split klímát, aminek a motorja a házon kívül van, kellemesen csendes és tudod távirányítóval szabályozni. Ezt beszerelni csak szakember tudja, ezért nagyon kevés helyen használják. Inkább olyat használnak, ami együtt van a motorral szerelve és csak ki van vágva egy lyuk a falon és oda berakják. Több helyen találkoztunk már ezzel, az amúgy jól működő dologgal, de idiótábbnál idiótább helyekre rakva. Egy hotelben az ágy fölé szerelték és olyan hangja volt mint egy diesel traktornak. Egy másik helyen a gyerekszobában az emeletes ágy felső matracával volt egy szintben, tehát szegény gyerek egész éjjel kapja a fejére a jéghideg levegőt. A harmadik fajta klíma, valami óriási álló monstrum Legalább két méter magas és olyan erősen fúj, hogy ha szembemész vele, beledőlsz a légáramba, mert különben hátralök. 

A legjobb az álló ventillátor, csak attól meg kiszárad a szemem. Közel a „harminchoz”, mindenféle hülye dolgokra kell már figyelni. Ha bemegyek egy klímás helyre kiizzadva, akkor ne álljak a klíma elé, alá, mellé. Ne igyak lefekvés előtt egy órával semmit, mert tuti fel kell kelnem kétszer WC-re. Vagy ne egyek tojást, hagymát, káposztát, ananászt, paradicsomot stb. Amúgy meg csak óvatosan a sörrel és a rummal is. 

Szemüveget kell vennem vezetéshez és, hogy bárkit megismerjek aki három lépés távolságon túl van.

Így történt, hogy az utcán játszottunk a gyerekekkel, én szemüveg nélkül, mikor kiszúrtam egy csini fehér csajt az egyik kereszt utcánál. Hasat be, vállat ki, nagy vigyor! Aztán kérdezték a gyerekek, hogy miért örülök ennyire anyának?

Hát ez ilyen dolog! 

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Úton Angkor felé

Úton Angkor felé

Phnom Penh – ben csak egy napot töltöttünk, pihenés képen, mert a gyerekeknek sok lett volna 14-16 óra buszozás.

Saját kis érdekességeink

Saját kis érdekességeink

Nem lehet az egész Fülöp-szigetekre általánosítani amiket írogatok, lehet, hogy másik szigeten másként vannak a dolgok.

200. nap

200. nap

Kétszáz napja jöttünk el otthonról!